Timovi / Adria Mobil

ADR Adria Mobil

Zemlja tima: Slovenija Sportski direktor: MERVAR Boštjan Kategorija: UCI Continental Teams

Slovenski tim iz Novog Mesta. Od 2005., kada je osnovan, posjeduje kontinentalnu licencu Međunarodne biciklističke federacije (UCI Continental Team). Generalni sponzor tima od početka je Adria Mobil d.o.o. Voditelj tima je Bogdan Fink, dok dužnost sportskog direktora obnaša Boštjan Mervar. U posljednjih nekoliko godina, tim je ostvario niz vrhunskih rezultata u svim selekcijama. Svijetu biciklizma nametnuo se 20. mjestom na Svjetskom prvenstvu ekipa u Firenci pretprošle godine. To je najbolji rezultat jednoga slovenskog biciklističkog kluba u povijesti. Jednako uspješna bila je, čini se, i lanjska sezona:

"Za nas je bila izvanredna. Išli smo iz uspjeha u uspjeh, slavili 29 pobjeda, osvojili ukupno 940 UCI bodova i zauzeli 11. mjesto u momčadskom poretku UCI Europe Toura. Spojite sve to skupa i zaključit ćete da je 2015. bila vjerojatno najbolja godina u našoj povijesti" – izjavila je nedavno predsjednica Adria Mobila Mojca Novak.

Izvanredan rezultat zabilježili su Slovenci prošle godine i na Tour of Croatia. Primož Roglič zauzeo je drugo mjesto u generalnom plasmanu. Isto je pošlo za rukom i cijelom timu u momčadskom plasmanu. Nažalost po njihove navijače, Primož Roglič ove je sezone prešao u redove nizozemskog Lotta, tima iz World Teams serije. I drugi njihov najbolji vozač, Marko Kump, lani pobjednik 2. etape Utrke po Hrvatskoj, prešao je u Lampre Meridu. U suprotnom pravcu stigao je Jure Golčer, te odmah preuzeo ulogu prve violine, pobijedivši krajem veljače na utrci u Izoli. Nastupio je Golčer prošle sezone, u dresu Teama Felbermayr Simplon Wels, i na Tour of Croatia zauzevši 22. mjesto ukupnog poretka. U sastavu je i dalje iskusni Hrvat Radoslav Rogina, lani 26. u ukupnom poretku Tour of Croatia, koji je ovu utrku ponovno sebi postavio kao jedan od imperativa u sezoni.

Službena web stranica