Timovi / Androni Giocattoli - Sidermec

AND Androni Giocattoli - Sidermec

Zemlja tima: Italija Sportski direktor: CHUELA Giampaolo Kategorija: UCI Professional Continental Teams

Respektabilni talijanski tim kojem je nažalost ove godine uskraćena pozivnica (wild card) za nastup na Giro d'Italia, što je pod upitnik stavilo i budućnost tima. Glavni menadžer Gianni Savio objavio je da će odluku o možebitnom gašenju donijeti tijekom Gira, premda će "njegov tim učiniti sve da sezonu izgura do kraja". Na Touru of Croatia, koji je trebao biti posljednja faza priprema za Giro, tim će ipak spremno nastupiti.

Iza Andronija je sad već 20-godišnja tradicija i povijest koju su pisali dobri vozači, mnogi s etapnim pobjedama na najvećim svjetskim utrkama. Ima takvih i danas, poput Francesca Gavazzija (Vuelta 2011.) ili Franca Pellizottija, njihova najuspješnijeg vozača s ukupno osvojenih sedam etapnih pobjeda na utrkama najviše, ProTour kategorije, trećeplasiranoga u ukupnom poretku Gira d'Italia 2009., te osvajača polka-dot majice za najboljeg penjača na Tour de France iste godine.

Ove je godine za momčad potpisao vrlo daroviti 18-godišnji Kolumbijac Egan Arley Bernal, koji je dosad gradio uspješnu karijeru u brdskom biciklizmu. Lani je na Svjetskome juniorskom prvenstvu u Andori osvojio brončanu medalju.

Androni Giocatolli – Sidermec po prvi put nastupaju na Tour of Croatia.

Službena web stranica