Timovi / Astana Pro Team

AST Astana Pro Team

Zemlja tima: Kazahstan Sportski direktor: STANGELJ Gorazd Kategorija: UCI World Teams

Za Astana Pro Team ovo je godina s velikim očekivanjima na Grand Tour utrkama, s obzirom da se Vincenzo Nibali vraća na Giro d’Italia, kojeg je već osvojio 2013. godine, a Fabio Aru, pobjednik prošlogodišnje Vuelta a España,  debitira kao jedan od favorita na Tour de France.

Obojica Talijana su dosad upravo najbolje i pokazali u trotjednim utrkama. Kod Nibalija do izražaja dolazi njegovo veliko iskustvo, a ovaj je tih Sicilijanac svoj prvi Grand Tour, Vuelta a España, osvojio 2010. godine. Što se tiče Arua, njegovo eksplozivno penjanje i agresivni stil natjecanja zasigurno će se pokazati kao dobitna, ali za njegove protivnike vrlo opasna, kombinacija. Ovo je njegov prvi nastup na Tour de France pa je za očekivati da će biti pod pritiskom očekivanja javnosti.

Astanin popis od 30 vozača za 2016. godinu uključuje mnoga poznata imena poput Luisa Leóna Sáncheza, Michelea Scarponija, Daria Catalda, Paola Tiralonga, Diega Rosa i Jakoba Fuglsanga. Mlade i obećavajuće snage, kao što je Alexey Lutsenko, 23-godišnji pobjednik Tour de Suissea u 2015. godini i 21-godišnji prošlogodišnji pobjednik Tour de l’Avenira Miguel Angel López, u pozadini već spremno čekaju u slučaju da moraju zamijeniti nekog od Astaninih veterana. U Hrvatsku dolaze s osam vozača koje predvodi sprinter Andrea Guardini.

Službena web stranica