Timovi / Bardiani CSF

BAR Bardiani CSF

Zemlja tima: Italija Sportski direktor: ZANATTA Stefano Kategorija: UCI Professional Continental Teams

Zbog posve talijanskog rostera talijanska je momčad i ove godine dobila pozivnicu organizatora (wild card) za nastup na Giru d'Italia. Tour of Croatia poslužit će im kao generalna proba.

Druga zanimljivost vezana za #GreenTeam, kako sami sebe (i ne samo zbog atraktivne zelene boje njihove opreme) nazivaju recentnih sezona, jest činjenica da je u sastavu prijavljenom za utrku u Hrvatskoj i Nicola Boem, senzacionalni pobjednik desete etape prošlogodišnjeg Giro d'Italia, u kojoj je pomeo pratnju odvajanjem u završnoj fazi utrke, te samostalno finiširao. Od vodećih vozača u sastavu za Tour of Croatia je i Sonny Colbrelli, a kao zamjenski vozač je prijavljen Giulio Ciccone, pobjednik u penjačkoj konkurenciji na prestižnom Giro della Valle d'Aosta, i to u dvama posljednjim izdanjima utrke. Jedan od najpotentnijih mladih talijanskih biciklista momčadi se priključio uoči ove sezone. Osim njega, u momčadi je 'na školovanju' još nekolicina izuzetno nadarenih mladih Talijana, od kojih se u budućnosti mnogo očekuje.

Pojačanje u timu je i negdašnji sportski direktor Liquigasa Stefano Zanatta, koji je tijekom priprema za aktualnu sezonu naglasak stavio na timski rad te podizanje kvalitete u sprinterskim završnicama odnosno kronometarskim natjecanjima. Generalni menadžer momčadi je Roberto Reverberi. Dužnost obavlja neprekidno od 1982. godine.

Službena web stranica