Timovi / CCC Sprandi Polkowice

CCC CCC Sprandi Polkowice

Zemlja tima: Poljska Sportski direktor: BROZYNA Tomas Kategorija: UCI Professional Continental Teams

Poljski tim CCC Sprandi Polkowice na prvo je izdanje utrke Tour of Croatia 2015. godine došao kao jedan od favorita, a taj je status opravdao pobjedom u generalnom plasmanu i ekipnim naslovom. 28-godišnji Maciej Paterski osvojio je dvije etapne pobjede i kockastu majicu za prvo mjesto u ukupnom poretku. Uz to, odjenuo je i plavu majicu za bodovnog pobjednika, kao i zelenu za najboljeg u bodovima za brdske etape. Od svih postojećih nagrada nije ga dopala (jer nije mogla) samo ona za najboljeg mladog vozača, koju je ponio 20-godišnjak iz talijanske reprezentacije Edward Rivasi. Više nego uvjerljivo, poljska momčad CCC Sprandi uzela je i ekipni naslov pobjednika.

Tim CCC Sprandi Polkowice osnovan je 2000. godine u gradiću Polkowicama, a od samog početka nosi ime CCC po prvom sponzoru, poljskom lancu trgovina cipelama, koji je prisutan i u Hrvatskoj. Napredak u razvoju rezultira kontinentalnom licencom 2005. godine, odnosno profesionalnom kontinentalnom 2010. godine, čime Polkowice postaju prva poljska momčad s mogućnošću sudjelovanja na natjecanjima Svjetske serije (UCI World Tour). Generalni menadžer tima je Robert Krajewski, a sportski direktor Piotr Wadecki.

Bit će zanimljivo vidjeti nastup tima CCC Sprandi Polkowice ove godine, kad će im se suprotstaviti realno jači timovi iz kategorije World Team. To je i razlog zašto u obranu naslova Tour of Croatia šalju svoju najjaču postavu vozača. Uz Macieja Paterskog, nastupit će Davide Rebelin, poznato ime svjetskog biciklizma, ali s obzirom na njegovih 45 godina najveći doprinos timu bit će njegovo iskustvo. Podršku obrani naslova dat će i Sylwester Szmyd, koji je svoje najveće uspjehe obilježio krajem dvije tisućitih godina –  pobjedom je petoj etapi Critérium du Dauphiné Libéré (2009) i pobjedom u četvrtoj team time trial etapi na Giro d'Italia (2010.). CCC Sprandi momčad je koju čine mladi perspektivni, ali i stariji iskusni vozači te kontinuirano bilježe  dobre rezultate na raznim utrkama tijekom godine. Njihov najveći cilj ove sezone je poziv (wild card) na Giro d'Italia, i u tom smislu će im Tour of Croatia sigurno biti odlična pripremna utrka.

Službena web stranica