Timovi / Gazprom - RusVelo

GAZ Gazprom - RusVelo

Zemlja tima: Ruska Federacija Sportski direktor: KLIMOV Sergry Kategorija: UCI Professional Continental Teams

Ruska momčad sa sjedištem u švicarskom Luganu spada u razred profesionalnih kontinentalnih momčadi (UCI Professional Continental Team). Osnovana je krajem 2011. godine. Već za prvu sezonu nastupanja Rusi su potpisali sedmoricu biciklista iz Teama Katusha, tadašnje i aktualne momčadi iz Svjetske serije (UCI World Tour), s kojim je RusVelo u sestrinskoj vezi, i to kroz projekt Ruskoga biciklističkog saveza pod nazivom Global Cycling Project. Njegova je svrha jačanje biciklističkog sporta u Rusiji za potrebe budućih nastupa na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama.

Sportsku politiku u momčadi, ali i u ekipi, jer RusVelo ima također kompletiranu žensku biciklističku postavu koja sudjeluje u UCI-jevom natjecanju, vodi generalni menadžer Renat Hamidulin, uz pomoć sportskog direktora Sergija Ivanova.

Uoči sezone momčad je pojačao 34-godišnji Aleksandar Kolobnjev, izvanredni bivši vozač Katushe i dvostruki osvajač srebrne medalje na svjetskim prvenstvima, koji se dulje oporavljao od teške ozljede gležnja te promišljao o povlačenju.

Na ovogodišnjem izdanju Tour of Croatia momčad će predvoditi Igor Bojev, lani 76. u ukupnom redoslijedu. Sergej Firsanov, lani peti u ukupnom poretku, nije prijavljen.

Poneki od vozača koji će se utrkivati po Hrvatskoj zasigurno će pronaći mjesto u timu koji će nastupiti na predstojećem Giru d'Italia, za koji su Rusi dobili pozivnicu organizatora.

Službena web stranica