Timovi / Meridiana Kamen Team

MKT Meridiana Kamen Team

Zemlja tima: Hrvatska Sportski direktor: POLONCIC Vinko Kategorija: UCI Continental Teams

Hrvatski tim s kontinentalnom licencom ima sjedište u Pazinu. Nastao je 2010. godine fuzijom estonske momčadi Kalev Chocolate-Merida i lokalnog kluba iz Polle, u blizini južnotalijanskog grada Salerna. Inicijator spajanja Antonio Giallorenzo, inače strastveni zaljubljenik u biciklistički sport, prijavio ju je u Hrvatskoj nakon što je u tvrtci Kamen iz Pazina pronašao kvalitetnog partnera. U momčad se redovito regrutiraju ponajveće nade hrvatskog biciklizma te ona danas sadrži više od 50% hrvatskih natjecatelja. Voditelj momčadi je spomenuti Antonio Giallorenzo, dok uloge sportskih direktora odrađuju Mariano Giallorenzo i Vinko Poloncić.

Meridiana Kamen dominira na domaćoj sceni. Od osnutka njezini su biciklisti osvojili deset naslova hrvatskih prvaka u raznoraznim disciplinama. Godinu 2013. Meridianini su biciklisti završili na 33. mjestu renkinga 126 momčadi profesionalne kontinentalne i kontinentalne serije, ponajviše zahvaljujući dvjema etapnim pobjedama na talijanskoj tjednoj utrci Oko Bergama.

Prvo ime momčadi prošle je sezone bio Emanuel Kišerlovski, stariji brat trenutno najpoznatijeg hrvatskog biciklista, Roberta Kišerlovskog. Emanuel je osim sedmog mjesta na lanjskom izdanju utrke, osvojio malo nakon toga i naslov državnog prvaka, čime je stigao do najboljeg rezultata u karijeri. Trudio se što ozbiljnije pripremiti i za ovogodišnje izdanje Toura of Croatia. Posebno valja obratiti pozornost na Davida Jabuku, najtalentiranijga hrvatskog biciklista u juniorskoj konkurenciji, koji se nedavno priključio timu.

Službena web stranica