Timovi / One Pro Cycling

ONE One Pro Cycling

Zemlja tima: Velika Britanija Sportski direktor: WINSTON Matthew Kategorija: UCI Professional Continental Teams

Britanska momčad mogla bi biti jedno od osvježenja drugog izdanja Tour of Croatia. Ove su sezone One Pro Cycling pojačala dva izvrsna australska bicklista. Prva je zvijezda Matthew Goss, u prošlosti "režiser" mnogi sprinterskih pobjeda Marka Cavendisha. Stigao je također Steele Von Hoff, trostruki australski prvak u cestovnim utrkama, ali i mladi Novozelanđanin Dion Smith (23), najperspektivniji vozač momčadi koji oduševljava ovogodišnjim rezultatima. Uzeo je srebro na nacionalnom prvenstvu u cestovnom biciklizmu te pobijedio na jednodnevnoj novozelandskoj utrci REV Classic. Njegov najveći doseg, međutim, je treće mjesto na prvoj, najzahtjevnijoj etapi utrke Herald Sun Tour, koje je zauzeo iza slavnih Britanaca Chrisa Froomea i Petea Kennaugha. Vrijedi svakako izdvojiti i nastup na Dubai Touru početkom veljače, gdje je odlični poljski sprinter i kronometraš Marcin Bialoblocki osvojio prvo mjesto u ukupnom poretku sprintera. Goss i Bialoblocki nalaze se u sastavu za Tour of Croatia.

One Pro Cyclingu ne manjka ambicija. Momčad je osnovana prošle godine te je odmah zablistala u UCI-jevoj Kontinentalnoj seriji, što joj je, između ostalog, omogućilo trenutačnu kvalifikaciju među UCI Professional Continental timove. U tijeku su pregovori vlasnika s potencijalnim sponzorima. Zatvori li se financijska konstrukcija, Britanci se nadaju da će iduće sezone postati jedan od timova s licencom za UCI World Team.

Osnivač i suvlasnik momčadi bivši je engleski reprezentativac u kriketu Matt Prior. Generalna menadžerica momčadi je Rebecca Frewing, dok je kao sportski direktor zaposlen Matthew Winston.

Službena web stranica