Timovi / Team Wiggins

WGN Team Wiggins

Zemlja tima: Velika Britanija Sportski direktor: MCCANN David Kategorija: UCI Continental Teams

Vlastitim imenom kao brendom, ali i ulogom generalnog menadžera, koju dijeli s Robertom Doddsom i Andrewom McQuaidom, iza ovog tima stoji jedan od najuspješnijih biciklista u povijesti sporta - Sir Bradley Wiggins. Tim je osnovan prošle godine s prijavljenim sjedištem u Londonu te dobivenom licencom UCI-jeve kontinentalne serije.

"Ne osjećam odgovornost kao šef ove momčadi. Riječ je o prilično opuštenom timu ljudi, uključujući njegovo vodstvo. Sve su to otpadnici od Britanskoga biciklističkog saveza koje smo uzeli s razlogom da bi nam stvorili upravo takvu, opuštenu atmosferu. U principu se radi o mojim prijateljima kojima sam želio omogućiti, dati posao. Zbog toga imamo vrlo ugodnu radnu atmosferu koja se ne može više razlikovati od one koju sam imao u Skyu svih ovih godina, a koja se svodi na pobjeđivanje jakih utrka" – rekao je nedavno Wiggins.

Osiguravajući godišnji budžet od oko pola milijuna, iza momčadi stoje Britanski biciklistički savez i Team Sky, iz kojeg se prvog svibnja prošle godine Wiggins priključio novoformiranoj momčadi. Koprodukcija je logična: nacionalni savez kroz momčad priprema kandidate za nastup na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, dok ponajbolja svjetska biciklistička momčad one najbolje kroz izvjesno vrijeme namjerava regrutirati u vlastite redove.

Kao pripremna stanica za nastup na Olimpijskim igrama momčad služi i njezinu osnivaču, koji je odlučio ove godine u Riju završiti vlastiti olimpijski put u konkurenciji pistovnih biciklista. Prije svojih najvećih uspjeha na cesti, slavlja na Tour de Franceu 2012. te olimpijskog zlata u kronometarskoj utrci Olimpijskih igara u Londonu iste godine, Wiggins je bio višestruki osvajač zlatnih medalja na Olimpijskim igrama i Svjetskim prvenstvima u pistovnom biciklizmu. Da pripreme za Rio teku dobro, dokazao je početkom ožujka ove godine na Svjetskom prvenstvu u Londonu, gdje je u paru s Markom Cavendishom osvojio zlato u disciplini Madison. Tijekom 2015., prve godine postojanja, Wigginsova je momčad pobijedila na četirima utrkama.

"Rezultati momčadi u prošloj su sezoni u potpunosti premašili moja očekivanja. Želja nam je nastaviti razvijati Team Wiggins u najbolji razvojni tim za mlade vozače u Velikoj Britaniji" – izjavio je ranije ove sezone Sir Bradley Wiggins.

 

 

 

Službena web stranica