Timovi / Trek - Segafredo

TFS Trek - Segafredo

Zemlja tima: Sjedinjene Američke Države Sportski direktor: DEMOL Dirk Kategorija: UCI World Teams

Američki tim Trek-Segafredo u 2016. godinu ulazi s velikim očekivanjima, a uspjehu će zasigurno pridonijeti i dodatno trogodišnje sponzorstvo talijanskog multinacionalnog brenda kave Segafredo. Najveća zvijezda tima Fabiano Cancellara najavila je oproštaj od biciklizma, nakon čak 17 godina duge i uspješne karijere. Švicarac, odličan time trial i Classics vozač, prošle se godine mučio s ozljedama i lomovima kostiju čak tri puta tijekom sezone, zbog čega je čak morao i napustiti Tour de France, iako je u tom trenutku nosio vodeću žutu majicu. Srećom, uspio se oporaviti i izuzetno je motiviran da ovu zadnju sezonu završi u velikom stilu. Pokazao je to već u prvom dijelu odličnim vožnjama i pobjedom na Strade Bianche, a tek ga čekaju nastupi na Classics utrkama i Giro d’Italia. Nastup na Giru bit će njegov dvadeseti Grand Tour, no tek treći u Italiji, dosad je samo dva puta sudjelovao na Giru. Zanimljivo je da su mu u Italiji rođeni roditelji, a kasnije su preselili u Švicarsku, u Bern.

"Ovo neće biti tipična oproštajna godina, to nikako ne želim" rekao je Cancellara, pričajući o svojim ciljevima. "Želim se natjecati kao i proteklih godina, u top formi. Optimističan sam i vjerujem da će ova završna godina biti uspješna za mene. Da, odlazim u mirovinu, ali važno je da odradim sezonu onako kako znam da mogu."

Voditelj tima Luca Guercilena vjeruje u Cancellarin uspjeh na Classics utrkama pa je izgradio tim koji će mu pomoći da pobjedi na Tour of Flanders i Paris-Roubaix. Marco Coledan, Stijn Devolder, sprinter Giacomo Nizzolo, Edward Theuns i Jasper Stuyven, dio su momčadi Trek-Segafredo Classics i dijelit će teret na svim utrkama.

S druge strane, Bauke Mollema i Frank Schleck će nesumnjivo i dalje biti dosljedni na Grand Tour utrkama, dok nova pojačanja, Ryder Hesjedal i Pete Stetina, obojica s iskustvom na brdskim etapama i Grand Tour utrkama, daju timu Trek-Segafredo sjevernoamerički štih. Hesjedal je 2012. godine osvojio Giro d’Italia i borio se kako bi završio peti na utrci Corsa Rosa 2015. godine.

Nova pojačanja uključuju i Amerikanca Kiela Reijnena, koji je nakon nekoliko uspješnih sezona u Sjevernoj Americi dosegao razinu koja mu omogućuje nastupe na World Tour utrkama. Australski time trialist Jack Bobridge vraća se u Europu nakon sezone provedene na domaćim cestama i poduprijet će šanse Trek-Segafredoa u individualnim i ekipnim time trial nastupima. Iako ima tek 22 godine, Niccolo Bonifazio već je dio nove generacije talijanskih vozača klasika (Italian Classics riders).  Osvojeno peto mjesto 2015. godine na utrci Milan-San Remo jasan je pokazatelj njegova potencijala i brzine u završnom sprintu.

"U Segafredu smo pronašli partnera s kojim dijelimo jednake vrijednosti. Važnost ovog dogovora i sigurnost koju on donosi omogućuje nam da još više uložimo u popis vozača i nastavimo razvijati mlade vozače," rekao je Guercilena. "Vjerujem da će nam 2016. godina biti presudna. To će biti godina u kojoj će naši mladi vozači početi pokazivati svoj talent; moraju dokazati kako mogu pobijediti na utrkama. Naši iskusni vođe, kao što su Fabian Cancellara, Bauke Mollema, Ryder Hesjedal i Frank Schleck, također moraju ispuniti naša očekivanja", zaključio je Guercilena.

Službena web stranica